Aabv

Kjenner du noen som trenger komfyrvakt?

Gammel handEldre er spesielt utsatt for brann og komfyren er den største enkeltårsaken til brann i Norge. Ved å installere komfyrvakt kan du hindre at komfyrbranner oppstår.

- Med en komfyrvakt kunne mange av disse brannene vært unngått, likevel er det altfor få som har en.

 Har du kanskje en bestemor eller bestefar som bor alene? Kjenner du noen som trenger hjelp til å skifte røykvarslerbatteri eller har behov for komfyrvakt? Din innsats kan være avgjørende!
 

Hva er en komfyrvakt?

En komfyrvakt er en sensor som er plassert i vifta over komfyren. Dersom det blir så varmt på koketoppen at det er fare for brann, gir sensoren beskjed til en bryter om å skru av strømmen til komfyren. Dermed kan en brann hindres. I alle nye elektriske anlegg er det påbud om en fast integrert komfyrvakt. Kravet gjelder for alle nye installasjoner og omfattende rehabiliteringer etter 1. juli 2010.

Hjelpemiddelsentralene vil kunne installere komfyrvakt gratis hos spesielt utsatte personer. Sjekk med din hjelpemiddelsentral om den eldre du kjenner er berettiget til dette. 

Er ikke den eldre berettiget til dette via hjelpemiddelsentralen kan denne likevel enkelt bestilles hos en eletriker. Komfyrvakter for fast tilkobling må monteres av en elektriker. Husk å be om dokumentasjon på at produktet oppfyller kravene i normen EN 50615.

Les også:

Dette bør du vite om komfyrvakt.

Bedre brannsikkerhet for eldre

Komfyrvakt redder liv

 

Emneord: Elektriske apparat