Små barn mest utsatt for brannskader.

baby hand free downl. fra PixbayHvert år får 15.000 barn og voksne behandling for brannskader etter uhell med blant annet kokende vann og varme panner. Har du tenkt igjennom dine vaner og hva du kan gjøre for å forebygge at dette kan skje?

Gode råd for å forebygge brannskade hjemme.

Gode råd når uhellet er ute.

De aller fleste brannskader på barn skjer i hjemmet og de fleste skjer på kjøkkenet. Når barna river ned varm væske får de brannskaden ofte i nedre del av ansiktet, på brystet, mage og på armene. De brannskadene som skjer på badet er ofte mer alvorlig. På badet kan barna ha gått opp i badekaret eller inn i dusjen og satt på varmtvannet, eller blitt plassert der, og da er det snakk om en større mengde varmt vann. 3-4 dl varmt vann kan gi 15 % brannskade på et barn.

Ålesund brannvesen ønsker bevistgjøring og håper dette er nyttig kunnskap om hvordan man selv kan hindre at det skjer brann- og skåldeskader i hjemmet.

Les også:
«Sky ilden»   det er en landsdekkende informasjonskampanje for å redusere antallet brannskader på person, og formidle kunnskap om  hvordan forebygge og behandling av skader som likevel oppstår. 

Emneord: Informasjon