Aabv

Brannvesenets julekalender

Det finnes mange julekalendere, men ingen er viktigere enn Brannvesenets julekalender, for den kan redde liv og verdier.


Brannvesenets julekalenderElever på barneskoler i store deler av landet får besøk av sitt brannvesen før jul.  Ålesund brannvesen er et av 68 brannvesen som deltar i år. Vi deler ut papirversjonen av Brannvesenets julekalender til alle 4.klasser ved barneskoler i Ålesund og omegn. Kalenderen er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke finner du en nettadresse til dagens luke i nett- kalenderen. Luken åpnes først på riktig dato (så det er ikke mulig å åpne alle lukene – selv om du har veldig lyst!). På denne siden finner du filmsnutter fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler om brannforebygging.


Ålesund brannvesen vet at det i advent og juletider er den delen av året da mange opplever brann i hjemmet sitt. I den travle og kalde førjulstiden fyrer vi mye i peis og ovn, vi lager mer mat enn vanlig, vi pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget  med julelys i alle varianter. Brannsikkerheten hjemme er selvfølgelig de voksnes ansvar, men brannvesenet er mye i kontakt med barn og vet at de er flinke
holdningsambassadører i hus og hjem.
Ofte vet barn best – og mest! I hvert fall med hjelp fra Brannvesenets julekalender!